24. helmikuuta 2014

Konstantin Tsybko: Venäjä näyttää ekologian mallia koko maailmalle

11. tammikuuta oli Venäjällä luonnonpuistojen ja kansallispuistojen päivä

Lähde: Jedinaja Rossija, <http://er.ru/news/2014/1/11/rossiya-yavlyaetsya-ekologicheskim-donorom-dlya-vsej-planety-cybko/>

11.1.2014

"Venäjä on ympäristöasioiden esikuva koko maailmalle, sen kokemusta kansallispuistojen suojelussa käytetään ulkomailla", kertoi tammikuun 11. päivänä Jedinaja Rossija -puolueen (Yhdistynyt Venäjä) ympäristöasioiden koordinaattori, Venäjän liittoneuvoston jäsen Konstantin Tsybko, toivottaessaan kansalaisille hyvää luonnonpuistojen ja kansallispuistojen päivää.

"Venäjällä on viime vuosina alettu kiinnittää luonnonpuistoihin ja kansallispuistoihin entistä enemmän huomiota. Alan lainsäädäntö on muuttunut paljon, olemme päättäneet monesta uudesta kansallispuistojen ja luonnonpuistojen suojelua parantavasta säädöksestä, minkä ansiosta niiden merkitys on kasvanut. Erityisesti viime vuonna tehtiin todella paljon päätöksiä ympäristön suojelemiseksi", kansanedustaja jatkaa.

Tsybko kertoi, että Venäjällä on paljon luonnonpuistoja ja ne ovat hyvin suuria. Lisäksi hänen mukaansa Venäjä on ympäristöasioiden esikuva koko maailmalle: "Ulkomailla on alettu kiinnittää huomiota kokemukseemme luonnonpuistojen suojelussa. Mekin olemme valmiit ottamaan oppia ulkomailta."

Jedinaja Rossijan koordinaattori muistuttaa, että luonnon- ja kansallispuistojen historia Venäjällä alkaa jo tsaarien ajoista. "Ensimmäiset luonnonpuistot perustettiin ennen sosialistista vallankumousta. Meillä on siis jo pitkä kokemus tältä alalta", Tsybko päättää.

Venäjällä vietettiin 11.1.2014 luonnonpuistojen ja kansallispuistojen päivää, jota on vietetty vuodesta 1997 alkaen. Päivämäärän valinta ei ole sattuma, sillä 11.1.1916 perustettiin Baikal-järven rannalle Barguzinin luonnonpuisto, joka oli Venäjän ensimmäinen valtiollinen luonnonpuisto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti