7. helmikuuta 2014

Putin: Sotšin olympialaisista tuli hyvä tilaisuus parantaa alueen ympäristön tilaa

Venäjän presidentin mukaan Sotšin alueen ympäristön tila on kohentunut kulkuyhteyksiä parantavien uusien teiden sekä kaatopaikkojen tuhoamisen ansiosta.

Lähde: RIA Novosti <http://ria.ru/sochi2014_around_games/20140204/992997394.html>

4.2.2014 klo 16.13

Sotši, 4.2.2014 — RIA Novosti. Sotšin olympiakisoista tuli hyvä tilaisuus kohentaa alueen ekologista tilaa, sanoi Venäjän presidentti Vladimir Putin lehdistölle vieraillessaan persianleopardien kasvatus- ja kuntoutuskeskuksessa.

Presidentti huomautti, että toista vastaavaa keskusta ei maailmassa ole. ”Olympiakisojen yhteydessä sovimme, että elvytämme persianleopardikantaa”, Putin sanoi ja muistutti, että salametsästys on käytännössä hävittänyt tämän lajin.

”Katsomme, että olympialaisiimme liittyy uhanalaisten lajien elvyttäminen”, Putin lisää ja jatkaa: ”alueen ympäristön tila on muuten parantunut moninkertaisesti”. Hänen mukaansa se johtuu uusien teiden rakentamisen myötä parantuneista kulkuyhteyksistä sekä kaatopaikkojen tuhoamisesta. ”Joillakin mittareilla ekologinen tila on parantunut jopa nelinkertaiseksi. On kysymyksiä, jotka tämän mittaluokan rakennushankkeissa aina nousevat esiin, mutta kaiken kaikkiaan tilanne on parantunut eikä huonontunut”, huomauttaa Putin.

Presidentti kertoi saapuneensa leopardien luo Sotšin uutta monikaistaista pääkatua, Kurortnyj prospektia pitkin. ”Suosittelen käyttämään sitä”, hän sanoi lehdistölle. Putinin mukaan se on hyvin monimutkainen, tunnelista toisensa perään koostuva insinöörityön näyte. Hän huomautti, että toistaiseksi tie on auki vain ajoittain, mutta parin kuukauden kuluttua se on täysin valmis.

Presidentti huomautti, että kaikki viime aikoina Sotšiin rakennetut eritasoliittymät ja valtatiet ovat Venäjän kansan yhteinen ylpeyden aihe, joka tekee vaikutuksen jopa häneen itseensä.

Lehdistö muistutti, että vuonna 2007 Guatemalassa olympiakisojen myöntämisen yhteydessä pitämässä puheessaan Putin lupasi, että kaupungin liikenteessä ei ole kisojen aikaan ruuhkia. ”Lupaus näkyy toteutuneen”, vastasi presidentti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti