13. maaliskuuta 2014

Krimin parlamentti julisti Krimin autonomisen tasavallan ja Sevastopolin kaupungin itsenäisiksi

Lähde: Krimin autonomisen tasavallan korkein neuvosto <http://www.rada.crimea.ua/news/11_03_2014_1>

11.3.2014 | Krimin autonomisen tasavallan lehdistökeskus

Julistuksen puolesta äänesti 78 Krimin autonomisen tasavallan korkeimman neuvoston 81:stä äänestykseen osallistuneesta edustajasta.

Krimin autonomisen tasavallan ja Sevastopolin kaupungin itsenäisyysjulistus:

Me, Krimin autonomisen tasavallan korkeimman neuvoston ja Sevastopolin kaupunginvaltuuston edustajat, pohjautuen Yhdistyneiden kansakuntien peruskirjan sekä lukuisten muiden kansojen itsemääräämisoikeutta turvaavien kansainvälisten sopimusten määritelmiin, ottaen huomioon myös Kansainvälisen tuomioistuimen 22.7.2010 antaman Kosovoa koskevan vahvistuksen, lähdemme siitä, että valtion osan yksipuolinen itsenäisyysjulistus ei riko mitään kansainvälisen oikeuden sääntöjä ja teemme yhdessä seuraavan päätöksen:

1. Siinä tapauksessa, että 16.3.2014 järjestettävässä kansanäänestyksessä Krimin kansan suora tahdonilmaus on päätös siitä, että Krim, eli Krimin autonominen tasavalta ja Sevastopolin kaupunki, liittyisi Venäjään, Krim julistautuu kansanäänestyksen jälkeen itsenäiseksi ja suvereeniksi tasavallaksi.

2. Krimin tasavallasta tulee demokraattinen, sekulaari ja monikansallinen valtio, joka sitoutuu ylläpitämään rauhan sekä kansallisuuksien ja uskontojen välisen sovun alueellaan.

3. Itsenäisenä ja suvereenina valtiona Krimin tasavalta kääntyy kansanäänestyksen tuloksen mukaisesti Venäjän federaation puoleen ja pyytää tulemaan valtioidenvälisen sopimuksen seurauksena liitetyksi Venäjän federaatioon uutena Venäjän federaation subjektina.

Julistus on hyväksytty Krimin autonomisen tasavallan korkeimman neuvoston asetuksella ylimääräisessä täysistunnossa 11.3.2014 (Krimin autonomisen tasavallan korkeimman neuvoston puhemiehen, Vladimir Konstantinovin allekirjoittamana) sekä Sevastopolin kaupunginvaltuuston ylimääräisen täysistunnon asetuksella 11.3.2014 (Sevastopolin kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Juri Dojnikovin allekirjoittamana).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti