24. helmikuuta 2015

1. maaliskuuta sotaa ja diktatuuria vastaan. Älymystön kongressin vetoomus ja allekirjoitusten keruu

Lähde: Kongress intelligentsii <https://nowarcongress.com/petitions/296/>

20.2.2015

Maaliskuun 1. päivä Moskovassa, Pietarissa ja monissa muissa Venäjän kaupungeissa järjestetään suuri mielenosoitusmarssi.

Me tuemme tätä tapahtumaa. Marssin osanottajien poliittiset näkemykset ovat ehkä erilaisia, mutta meitä yhdistää sama peruslähtökohta: vastustamme Venäjän hallinnon päätöksiä, jotka ovat vieneet maamme poliittiseen umpikujaan, taloudelliseen perikatoon, kansainväliseen eristykseen ja johtaneet järjestelmälliseen demokraattisten oikeuksien sekä ihmisoikeuksien rikkomiseen.

Olemme vakuuttuneita, että mitä enemmän erilaisia ihmisiä ottaa osaa toimiin kansalaisoikeuksien ja poliittisten, sosiaalis-taloudellisten sekä kulttuuristen oikeuksien puolesta, lain määräysvallan puolesta, sitä enemmän on mahdollisuuksia väkivallattomaan ja verettömään ulospääsyyn tämänhetkisestä kriisistä.

Rauhanomaiset kansalaistoimet ovat välttämätön kansalaisyhteiskunnan vaikuttamisen väline tilanteessa, jossa hallintokoneisto on osoittanut tehottomuutensa. Rauhanomaiset kansalaistoimet ovat yksi harvoista yhteiskunnan mahdollisuuksista vastustaa epäinhimillistä, aggressiivistä ja vihan täyttämää propagandaa, jota hallinto pitää yllä joukkotiedotusvälineissä. Rauhanomaiset kansalaistoimet ovat yhteiskunnan vastaus iskujoukkojen perustamiseen ja veriseen sisällissotaan värväämiseen. Kaikki tämä tapahtuu silmiemme edessä valtion järjestyksenpitoelinten ja erikoisjoukkojen rohkaisemina.

Rauhanomaiset kansalaistoimet eivät ole uhka valtion olemassaololle, vaan keino sen puolustamiseksi vastuuttomilta ja hävyttömiltä poliitikoilta, jotka tuhoavat maata henkilökohtaisten tavoitteidensa ja absoluuttisen valtansa nimissä.

Historiallinen kokemus on osoittanut seuraavan vääjäämättömän seurausten ketjun: iskujoukot – totalitaarinen hallinto – keskitysleirit – ekspansio – valtion romahdus.

1.3. protestoimme Venäjällä jatkuvaa poliittista repressiota vastaan, viime aikoina loputtomiin levinnyttä "maanpetoksen" käsitettä vastaan, painostusta ja Venäjän ihmisoikeusaktivistien sekä kansalaisyhteiskunnan elinten tuhoamiseen tähtäävää syrjintää vastaan. Osoitamme mieltä myös puolustaaksemme toisinajattelua ja mahdollisuutta osallistua kansalaistoimiin.

1.3. protestoimme sitä vastaan, että valtion talous on tuhottu ja valtio muutettu sotakoneistoksi sekä sotahysterian jatkamista vastaan. Vastustamme Venäjän hallinnon järjettömiä ulkomaisen tuonnin pakotepäätöksiä sekä elintason katastrofaalista heikentämistä, terveydenhuolto- ja koulutusjärjestelmän supistuksia, kansallisen valuutan tuhoamista sekä liiketoiminnan perikatoon ajavaa kiskontaa.

1.3. vaadimme välittömästi lopettamaan Venäjän armeijan sotilashenkilökunnan, palkkasoturien ja aseiden lähettämisen Ukrainan alueelle, jossa on menossa sota, ja vaadimme kaikkien sellaisten tapausten julkista tutkimista.

1.3. vaadimme kaikkien poliittisten vankien ja mielipidevankien välitöntä vapauttamista.

Kehotamme kaikkia, jotka ovat kanssamme samaa mieltä, lähtemään vaatimaan näitä asioita hallitusvallan hyväksymälle mielenosoitusmarssille.


Ljudmila Aleksejeva, ihmisoikeusaktivisti

Lija Ahedžakova, näyttelijä

Garri Badrin, animaattori

Aleksandr Belavin, fyysikko, Venäjän tiedeakatemian jäsen

Juri Bogomolov, elokuvakriitikko

Valeri Borštšev, ihmisoikeusaktivisti

Juri Vdovin, ihmisoikeusaktivisti

Anatoli Veršik, venäläinen matemaatikko, fyysiikan ja matematiikan tohtori

Svetlana Gannuškina, ihmisoikeusaktivisti

Alla Gerber, ihmisoikeusaktivisti

Leonid Gozman, yhteiskunnallinen vaikuttaja

Juri Džibladze, ihmisoikeusaktivisti

Jevgeni Ihlov, toimittaja

Andrei Zubov, historian tohtori

Vladimir Kara-Murza vanhempi, toimittaja, historioitsija

Aleksei Melnikov, poliitikko

Aleksandr Minkin, toimittaja

Vladimir Mirzojev, ohjaaja

Grigori Pasko, toimittaja

Andrei Piontkovski, politiikantutkija, toimittaja

Lev Ponomarjov, ihmisoikeusaktivisti

Irina Prohorova, kustantaja, kolumnisti

Lev Prygunov, näyttelijä

Mark Rozovski, ohjaaja

Aleksandr Ryklin, yhteiskunnallinen vaikuttaja

Juli Rybakov, kirjailija

Juri Ryžov, Venäjän tiedeakatemian akateemikko

Lev Rubinštein, runoilija, kolumnisti

Georgi Satarov, politiikantutkija, yhteiskunnallinen vaikuttaja

Zoja Svetova, toimittaja

Andrei Smirnov, ohjaaja

Olga Sedakova, runoilija, kolumnisti, filologi

Ljudmila Telen, toimittaja

Igor Tšubais, sosiologi, filosofian tohtori

Marietta Tšudakova, kirjailija

Viktor Šenderovitš, toimittaja, kirjailija,

Ljudmila Ulitskaja, kirjailija

Natalja Fatejeva, näyttelijä

Igor Jakovenko, toimittaja, yhteiskunnallinen vaikuttaja

Igor Jasulovitš, näyttelijä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti