29. huhtikuuta 2015

Suomessa on perustettu Venäjän mediaa vastaan taisteleva ryhmä

Lähde: Rossijskaja gazeta <http://www.rg.ru/2015/04/27/finland-site-anons.html>

27.4.2015, 00.40 | Nadežda Jermolajeva

Suomen johdon pyrkimys eristäytyä Venäjästä rakentamalla informaatiorautaesirippu on tuomittu epäonnistumaan. Näin väittää huomattava suomalainen politiikantutkija Johan Bäckman puhuessaan maahansa perustetusta ryhmästä, johon osallistuu useita valtiollisia elimiä ja joka taistelee niin sanottua venäläistä propagandaa vastaan.

"Suomessa pidettiin hiljattain eduskuntavaalit, ja pian kaikki avainministerimme vaihtuvat. Olen varma, että he pysäyttävät tämän ryhmän toiminnan", kertoi politiikantutkija Rossijskaja gazetan kirjeenvaihtajalle.

Bäckmanin mukaan ryhmän keksi perustaa pääministerin paikalta väistymässä oleva ja eduskuntavaalit hävinnyt Alexander Stubb. "Stubb vihaa Venäjää. Hän lobbasi aikanaan Moskovan-vastaisten pakotteiden puolesta ja on vaatinut Suomen liittymistä Natoon. Mutta hänen politiikkansa epäonnistui: Stubb kärsi nöyryyttävän tappion vaaleissa. Viime hetkellä ennen lopullista vallasta luopumista hän päätti julistaa venäläistä propagandaa vastaan taistelevan ryhmän perustetuksi. Mutta se on turha yritys", sanoo Bäckman.

Tutkijan mukaan demokratian kannalta tällainen ryhmä on törkeä näyttö pyrkimyksistä painostaa toimittajia. "Kyseessä on yritys taistella vaihtoehtoisia näkemyksiä vastaan. Jos tällaisen ryhmän olemassaolo turvataan, niin Suomi joutuu kansainvälisten ihmisoikeusaktivistien kritiikin kohteeksi", hän sanoo.

Suomalainen Kaleva-lehti uutisoi tänään Suomessa perustetun työryhmän, jossa on edustajia eri ministeriöistä ja valtion virastoista. Tavoitteena on toimia vastavoimana Venäjän medialle. Ryhmä aikoo kiertää yrityksissä ja kouluissa selittämässä suomalaisille ainoaa Suomen kannalta oikeaa näkökulmaa maailman tapahtumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti